Business Competence Scan

Ik zie het wel eens vaker…. ondernemers die alles op orde hebben..
Website, visitekaartje, kennis van zaken, pitch, strategie.

Alleen als ik met hen in gesprek raak lijkt het net alsof hun boodschap niet aankomt.
Ik hoor ze wel alleen ‘voel’ ze niet.

Wat vreemd zou je zeggen want kiezen voor het ondernemerschap komt vaak voort uit iets dat je goed kan en drijft. Als je ondanks dat toch onvoldoende interesse opwekt bij de ander, dan blijft een succesvol bedrijf uit.

Wat moet je als ondernemer dan wél op orde hebben om daarin te slagen? Het zit niet in je website, je visitekaartjes, jouw kennis etc. Het zit in je competenties op het gebied van je emotionele intelligentie.
Graag deel ik de 5 meest succesvolle competenties voor jou als ondernemer:

1) Integriteit: wees zoveel mogelijk ‘echt’ in wie jij bent. Het gaat hierbij om meer dan alleen de waarheid vertellen. Als je jezelf niet identificeert met titels, vaardigheden of erkenning verlangt dan ben je te zien vanuit je authentieke ik. Jouw toehoorders zullen je ervaren als iemand die geen pretenties heeft en met beide benen op de grond staat.

2) Passie: laat je enthousiasme spreken in wat je doet. Als jij gelukkig bent omdat jouw talenten je vervullen zal dat in heel je uitstraling naar voren komen.
En positiviteit daar wil iedereen meer van hebben, je trekt daarmee ook automatisch de juiste mensen naar je toe.

3) Kennis & wijsheid: kennis op jouw vakgebied is een must. Heb daarbij een flexibele houding en sta open voor nieuwe ideëen en ervaringen. Zorg ervoor dat je bij blijft en geen vooroordelen hebt. Jouw open houding en objectiviteit zal als heel prettig ervaren worden.

4) Inlevingsvermogen: stem jezelf met jouw gevoel af op de ander. Luister, geef de ander op tijd ruimte en communiceer op gelijkwaardige wijze. Hiermee waardeer je daadwerkelijk de gevoelens en het welzijn van anderen.

5) Moed: durf daadwerkelijk stappen te zetten in het onbekende. Als je het toelaat om uit je comfortzone te stappen, je niet uit het veld laat slaan door tegenslagen en vertrouwen hebt overwin je moeilijkheden.

Omdat 95% van ons gedrag onbewust is het wellicht lastig om objectief naar jezelf te kijken bij het meten van deze competenties. Zelf herken je jouw blinde vlek nauwelijks maar kan het zijn dat deze je intussen wel onderuit haalt.

Wil jij weten hoe deze competenties jouw bedrijf succesvol maken?

Graag bied ik je de gratis de PAREL PROGRAM Business Competence Scan aan.
Na deze scan weet jij:

  • Hoe jouw persoonlijke kwaliteiten bijdragen tot jouw succes
  • Welke valkuilen jouw succes nog teveel tegenhouden
  • Wat de uitkomst is van je test die door mij persoonlijk wordt uitgelegd
  • Hoe jouw persoonlijkheid het beste tot zijn recht komt

Ontvang tijdens jouw een gratis gesprek van een half uur 3 waardevolle tips voor slimme communicatie in zakelijke gesprekken en leer je hoe jouw talenten in te zetten om je bedrijf te laten groeien.
Vraag hier je gratis Business Competence Scan aan.

 

Geef u hier op: